Sjokolade­kake

Sjokolade­kake

Sjokoladekake i langpanne – enkel og rask å lage og uten tvil barnas favoritt!

1 time

Enkelt

1 kake

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 3 1/2 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts. natron
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Glasur 

  • 100 g romtemp. smør
  • 5 dl melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss kaffe
  • Kokos

Slik gjør du

Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, og tilsett melet til slutt. Smør en liten langpanne, ca. 25×35 cm. Kle så pannen med et bakepapir og hell røren over i pannen.

Stek kaken på 180 °C i 30–40 minutter, på nederst rille. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur.

Smør glasuren på kaken når den er kald og strø med kokos til slutt.

Stek brødet midt i ovnen på 225 grader C i ca 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Tips!  For å lage et grovere brytebrød kan du erstatte 3 dl av hvetemelet med sammalt hvete. 

Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.

Recent Posts

    Recent Comments

    Ingen kommentarer å vise.