Sjokoladekake
Sjokoladekake
Sjokoladekake i langpanne – enkel og rask å lage og uten tvil barnas favoritt!
1 time
Enkelt
1 kake
Ingredienser
- 300 g smør
- 3 1/2 dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 3 stk. egg
- 1 beger lettrømme
- 2 ts. natron
- 7 dl sukker
- 7 dl hvetemel
- 1 ts salt
Glasur
- 100 g romtemp. smør
- 5 dl melis
- 2 ss kakaopulver
- 3 ss kaffe
- Kokos
Slik gjør du
Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, og tilsett melet til slutt. Smør en liten langpanne, ca. 25×35 cm. Kle så pannen med et bakepapir og hell røren over i pannen.
Stek kaken på 180 °C i 30–40 minutter, på nederst rille. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur.
Smør glasuren på kaken når den er kald og strø med kokos til slutt.
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader C i ca 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
Tips! For å lage et grovere brytebrød kan du erstatte 3 dl av hvetemelet med sammalt hvete.
Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.