Sitronformkake

Deilig hverdagskake - saftig og smakfull

Sitronformkake

Lett å lage, deilig til kaffen – en skikkelig hverdagskake!

1,5 time

1 kake

Fin

Enkelt

Ingredienser

  • 2 dl sukker
  • 180 g smør
  • 3,6 dl hvetemel
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 dl sitronsaft (ca en halv sitron)
  • Revet skall av en hel sitron

Slik gjør du

Rør romtemperert smør og sukker lyst og luftig og rør inn ett og ett egg.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og bland sammen så det blir en jevn masse.  Rør inn sitronsaften med raspet sitronskall til slutt.

Stekes i en smurt brødform på 180 grader C i ca 45-50 minutter.

Avkjøl og dekorer med melisglasur og revet sitronskall på toppen.