Lag koselige påskeharer med barna - superenkelt og godt!
Påskeharer
Lag koselige påskeharer med barna – superenkelt og godt!
2 timer
20 stk
Fint
Middels vanskelig
Ingredienser
150 g smør
6 dl melk
1 pk gjær
1 ts gurkemeie (eller safran)
1 kg hvetemel
1 1/2 dl sukker
1 ts salt
2 ts malt kardemomme
Egg til pensling
Ca 40 rosiner
2 dl melis til dekor
Slik gjør du
Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha gurkemeie (safran) i melkeblandingen og bland til krydderet er løst opp.
Elt inn mel blandet med sukker, kardemomme og salt og la heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.
Del deigen i ca 20 like store deler. Lag ovale stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, og brett til siden. Fest rosiner til øyne. Dekk harene med plast eller et klede og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca 25 minutter.
Pense harene med egg og stek midt i ovnen på 225 grader C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist og dekorer med melisglasur.