Påskeharer

Lag koselige påskeharer med barna - superenkelt og godt!

Påskeharer

Lag koselige påskeharer med barna – superenkelt og godt!

2 timer

20 stk

Fint

Middels vanskelig

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 ts gurkemeie (eller safran)
  • 1 kg hvetemel
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • Egg til pensling
  • Ca 40 rosiner
  • 2 dl melis til dekor

Slik gjør du

Smelt smøret og ha i melken.  Rør gjæren ut i den lunkne blandingen.  Ha gurkemeie (safran) i melkeblandingen og bland til krydderet er løst opp.
Elt inn mel blandet med sukker, kardemomme og salt og la heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.

Del deigen i ca 20 like store deler.  Lag ovale stykker.  Skjær et snitt i hvert stykke, og brett til siden.  Fest rosiner til øyne.  Dekk harene med plast eller et klede og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca 25 minutter.

Pense harene med egg og stek midt i ovnen på 225 grader C i ca 10 minutter.  Avkjøl på rist og dekorer med melisglasur.