Påskeharer

Lag koselige påskeharer med barna!

Påskeharer

Lag koselige påskeharer med barna – superenkelt og godt!

2 timer

Ca 20 stk

Fint

Middels vanskelig

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 egg til pensling
  • 40 rosiner
  • 2 dl melis

Slik gjør du

Smelt smøret og ha i melken.  Rør gjæren ut i den lunkne blandingen.  Ha gurkemeie i melkeblandingen og bland til krydderet er løst opp.

Elt inn mel blandet med sukker, kardemomme, salt og la heve til dobbel størrelse, ca 40 min.

Del deigen i ca 20 like store deler.  Lag ovale stykker, skjær et snitt øverst i hvert stykke (ører), og brett til siden.  Fest rosiner til øyne.  Dekk harene med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca 25 min.

Pensle harene med egg og stek midt i ovnen ved 225 grader C i ca 10 minutter.  Avkjøl på rist og dekorer med melisglasur.

God påske!