mandelstang

Mandelstang

En konfektbit til kaffen. Mandelstengene egner seg godt til å fryse ned.

mandelstang

Mandelstang

En konfektbit til kaffen. Mandelstengene egner seg godt til å fryse ned.

1 time

20 stk. (avhengig av str.)

Enkelt

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 3 – 4 eggehviter
  • 1 kokesjokolade
  • Håndfull mandelflak

Slik gjør du

Mal mandler og bland sammen med melis og 3 eggehviter. Deigen skal ikke være for hard og smuldrete, og ikke for bløt og klissete.

Rull litt lange pølser, som er ca. 1,5 cm tykke, og del opp i­ ønskede­ lengder.­ Rull­ stengene ­i ­mandelfl­ak­ og ­legg­ på ­et brett med bakepapir.

Stekes midt i ovnen på 180 ºC i ca. 12 minutter.

Smelt sjokolade i vannbad, dypp avkjølte stenger i sjokolade og legg på et brett med papir eller plast.

Vent et par minutter og mandelstengene er klare til å nytes.

Oppbevaring
3–4 dager i romtemperatur, en uke til 14 dager i kjøleskap eller inntil et halvt år i frysen.