Lussekatter
Lussekatter
Deilige, hjemmelagde lussekatter – en koselig forberedelse til jul!
1,5 timer
Enkelt
20 stk.
Fint
Ingredienser
- 200 g smør
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 1⁄4 g safran
- 1 ts salt
- 2 dl sukker
- 2 egg
- 18 – 20 dl hvetemel
- 1 egg til pensling
- 2 ss rosiner til pynt
Slik gjør du
Smelt smør og tilsett melk. Varm melkblandingen til den er ca. 37 °C. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Ha i safran og rør godt. Tilsett salt, sukker og egg. Ha i litt og litt mel av gangen, bland til en smidig deig.
Ha deigen på melet bakebord. Trill 16 tynne pølser og form dem til lussekatter og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 1 time) på et lunt sted.
Sett på rosin og pensle med egg.
Stekes på 225 grader C i 8-10 min, avkjøles på rist.
Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.