Julebrød

Julebrød

Nybakt julebrød med smør og brunost. Nam! 

3 timer

Enkelt

3 brød

Fint

Ingredienser

  • 250 g smør (skal være mykt)
  • 1 kg hvetemel
  • 125 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 50 g gjær
  • 6 dl melk
  • 250 g rosiner
  • 2 pk sukat (kan sløyfes)
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du 

Bland alle  tørre ingredienser og tilsett lunken melk hvor gjæren er rørt ut. Blandes godt og elt deretter mykt smør inn i deigen.  Tilsett rosiner og sukat tilslutt.  La deigen heve i ca 1 time.

Del deigen i to og form til to brød som legges i form. Etterhev i ca 30 min.  Pensle med sammenpisket egg og stek dem på 200 grader i ca 40 minutter, avkjøles på rist. 

Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.

Recent Posts

    Recent Comments

    Ingen kommentarer å vise.