Julebrød
Julebrød
Nybakt julebrød med smør og brunost. Nam!
3 timer
Enkelt
3 brød
Fint
Ingredienser
- 250 g smør (skal være mykt)
- 1 kg hvetemel
- 125 g sukker
- 0,5 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 50 g gjær
- 6 dl melk
- 250 g rosiner
- 2 pk sukat (kan sløyfes)
- 1 egg til pensling
Slik gjør du
Bland alle tørre ingredienser og tilsett lunken melk hvor gjæren er rørt ut. Blandes godt og elt deretter mykt smør inn i deigen. Tilsett rosiner og sukat tilslutt. La deigen heve i ca 1 time.
Del deigen i to og form til to brød som legges i form. Etterhev i ca 30 min. Pensle med sammenpisket egg og stek dem på 200 grader i ca 40 minutter, avkjøles på rist.
Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.