Hvit Dame

Hvit Dame er festkaken over alle festkaker - her får du oppskriften

Hvit Dame

Festkaken over alle festkaker!  Det er ikke så vanskelig som du skulle tro, ta tiden til hjelp og du får en nydelig kake til maifesten.

3 timer

1 kake

Middels vanskelig

Ingredienser

Kakebunn

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts bakepulver

Makronbunn

  • 3 eggehviter
  • 125 g melis
  • 125 g malte hasselnøtter

Krem

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts sukker

Annet

  • 1 glass bringebærsyltetøy
  • 1 stk masipanlokk
  • Pynt

Slik gjør du

Kakebunn
Pisk egg og sukker til eggedosis.  Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel og vend forsiktig inn i eggedosisen.  Hell røren i en form på 24 cm i diameter kledd med bakepapir og sett inn i kald ovn.
Stekes i 45 min på 160 grader C.  Avkjøles på rist.

Makronbunn

Mal nøttene og bland dem med siktet melis og stivpisk eggehvitene.  Bland forsiktig sammen og ha i en rund for på 24 cm i diameter kledd med bakepapir.  Stekes i 45 minutter på 160 grader.  Avkjøles på rist.

Krem

Kremfløte og sukker piskes til krem.

 

Legg makronbunnen på kakefatet du vil benytte.  Smør bringebærsyltetøy utover og legg et tynt lag med krem opppå. Del kakebunnen i to og legg nederste bunnen på.  Smør bringebærsyltetøy utover og et godt lag med krem.  Legg på toppen av kakebunnen,  og ta resten av krem på toppen og på sidene av kaken.  Legg marsipanlokket over.  Dekorér med friske bær, marsipanroser, sjokolade – alt etter smak og behag.

Kaken kan gjerne stå kaldt en stund før den skal spises.
Da er det bare å nyte!