grovt havrebrød

Grovt havrebrød

Havre er en av våre aller sunneste kornsorter som holder deg mett lenge.

grovt havrebrød

Grovt havrebrød

Havre er en av våre aller sunneste kornsorter som smaker veldig godt og holder deg mett lenge. Her får du to saftige og gode brød.

3 timer

2 brød

Halvgrovt

Middels vanskelig

Ingredienser

Bløtlegging

  • 6 dl vann
  • 300 g lettkokt havregryn
  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 100 g havrekli

Deig 

  • 750 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 dl skummet melk
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1 pk gjær
  • Egg til pensling
  • Havregryn til pynt

Slik gjør du

Bland sammen havregryn, sammalt hvete, havrekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter.

Ha hvetemel, salt, sukker, melk og rapsolje i samme bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.

Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbelt så stor.

Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Pensle brødene med sammenvispet egg. Rull dem i havregryn og lag forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. Legg brødene i to smurte 2-liters brødformer. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.

Stek brødene på en rist nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.