
Grovt havrebrød
Grovt havrebrød
Dette blir garantert en suksess til salaten eller suppen!
3 timer
Middels
2 brød
Halvgrovt
Ingredienser
Bløtlegging
- 6 dl vann
- 300 g lettkokt havregryn
- 150 g sammalt hvete, grov
- 100 g havrekli
Deig
- 750 g hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ss sukker
- 4 dl skummet melk
- 1/2 dl rapsolje
- 1 pk gjær
- Egg til pensling
- Havregryn til pynt
Slik gjør du
Bland sammen havregryn, sammalt hvete, havrekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter.
Ha hvetemel, salt, sukker, melk og rapsolje i samme bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbelt så stor.
Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Pensle brødene med sammenvispet egg. Rull dem i havregryn og lag forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. Legg brødene i to smurte 2-liters brødformer. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
Stek brødene på en rist nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.