Grovt brød med rug

Grovt brød med rug smaker godt av rug, gresskarkjerner og honning. Gir deg en ekstra god metthetsfølelse og passer godt til lunsjen.

Grovt brød med rug

Grovt brød med rug smaker godt av rug. gresskarkjerner og honning. Gir deg en ekstra god metthetsfølelse og passer godt til lunsjen.

4 timer

2 små brød

Ekstra grovt

Lett

Ingredienser

Bløtlegging

  • 5 dl vann
  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 150 g Fibra fullkornshvetemel
  • 200 g sammalt hvete, grov
  • 10 g havrekli

Deig 

  • 200 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 60 g gresskarkjerner
  • 35 g honning
  • 1 pk gjær
  • Vann til pensling
  • Gresskarkjerner til pynt

Slik gjør du

Bland sammen sammalt rug, fullkornshvetemel, hvetekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter.  (For å få frem ekstra god smak kan du gjerne la denne blandingen stå over natten.)

Grovkutt gresskarkjernene.

Ha i hvetemel, grovkuttede gresskarkjerner, salt, gjær og honning i samme bakebolle og elt deigen godt.

Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt til deigen har blitt dobbelt så stor, ca. 45 minutter.

Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Pensle brødene med vann og rull dem i gresskarkjerner.  Legg brødene i to smurte 1-liters brødformer. Dekk formene med plast, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.

Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter.   Avkjøl på rist.