Grove scones
Grove scones
Scones går superraskt å bake fordi det lages med bakepulver og ikke gjær, og derfor ikke trenger å heve.
40-60 min
Enkelt
8 stk.
Grovt
Ingredienser
- 220 g hvetemel
- 220 g sammalt hvete, fin eller grov
- 1 ts salt
- 1 ss bakepulver
- 2 ss sukker
- 4 ss rapsolje
- 3 dl skummet-/lettmelk
Slik gjør du
Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk. Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel. Del deigen i åtte og form til runde boller. Legg scones på stekeplate med bakepapir.
Stek sconsene midt i ovnen ved 200 grader C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Tilsett tranebær, solsikkefrø og gresskarkjerner for ekstra god smak.
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader C i ca 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
Tips! For å lage et grovere brytebrød kan du erstatte 3 dl av hvetemelet med sammalt hvete.
Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.