Grove scones

Scones går superraskt å bake, sunt og enkelt!

Grove scones

Scones går superraskt å bake fordi det lages med bakepulver og ikke gjær, og derfor ikke trenger å heve.

40-60 min

8 stk

Grovt

Enkelt

Ingredienser

  • 220 g hvetemel
  • 220 g sammalt hvete, fin eller grov
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl skummet-/lettmelk

Slik gjør du

Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker.  Ha i olje og melk.  Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge.  Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.  Del deigen i åtte og form til runde boller.  Legg dem på stekeplate med bakepapir.

Stek sconsene midt i ovnen ved 200 grader C i 15-20 minutter.  Avkjøl på rist.

Tips:  Tilsett tranebær, solsikkefrø og gresskarkjerner for ekstra god smak.