Grove scones

Grove scones

Scones går superraskt å bake fordi det lages med bakepulver og ikke gjær, og derfor ikke trenger å heve.

40-60 min

Enkelt

8 stk.

Grovt

Ingredienser

  • 220 g hvetemel
  • 220 g sammalt hvete, fin eller grov
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl skummet-/lettmelk

Slik gjør du 

Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker.  Ha i olje og melk.  Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge.  Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.  Del deigen i åtte og form til runde boller.  Legg scones på stekeplate med bakepapir.

Stek sconsene midt i ovnen ved 200 grader C i 15-20 minutter.  Avkjøl på rist.

Tips:  Tilsett tranebær, solsikkefrø og gresskarkjerner for ekstra god smak.

Stek brødet midt i ovnen på 225 grader C i ca 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Tips!  For å lage et grovere brytebrød kan du erstatte 3 dl av hvetemelet med sammalt hvete.

Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.

Recent Posts

    Recent Comments

    Ingen kommentarer å vise.