Berlinerkranser

Sprø, søte og gode med mandel og sukker på toppen.

Berlinerkranser

Sprø, søte og gode med mandel og sukker på toppen.  Smaker nydelig!

2 timer

Ca 40 stk

Fint

Middels vanskelig

Ingredienser

2 hardkokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
100 g sukker
250 g smør
300 g hvetemel
Eggehvite til pensling

Perlesukker til pynt

Slik gjør du

Begynn med å koke egg og avkjøl.

Skrell egget og fjern eggehviten. Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bolle og rør inn de rå eggeplommene. Visp sammen egg og sukker til lett eggedosis.

Tilsett romtemperert smør og mel vekselvis. Elt deigen jevn, dekk til, og sett til avkjøling i ca. 1 time.

Trill tynne pølser. Del pølsene i ca. 12 cm lange biter og form til små berlinerkranser. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Pensle hver berlinerkrans med sammenvispet eggehvite og strø over perlesukker.

Stek berlinerkransene på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt.