Berlinerkranser
Berlinerkranser
Sprø, søte og gode med mandel og sukker på toppen. Smaker nydelig!
2 timer
Middels
Ca. 40 stk
Fint
Ingredienser
- 2 hardkokte eggeplommer
- 2 rå eggeplommer
- 100 g sukker
- 250 g smør
- 300 g hvetemel
- Eggehvite til pensling
- Perlesukker til pynt
Slik gjør du
Begynn med å koke egg og avkjøl.
Skrell egget og fjern eggehviten. Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bolle og rør inn de rå eggeplommene. Visp sammen egg og sukker til lett eggedosis.
Tilsett romtemperert smør og mel vekselvis. Elt deigen jevn, dekk til, og sett til avkjøling i ca. 1 time.
Trill tynne pølser. Del pølsene i ca. 12 cm lange biter og form til små berlinerkranser. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Pensle hver berlinerkrans med sammenvispet eggehvite og strø over perlesukker.
Stek berlinerkransene på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt.
Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.