Bryggen og Svensgården
Vår historie på Bryggen strekker seg helt tilbake til vår grunnlegger - Ferdinand Brun. Da han var ferdig med sin skolegang startet han sin yrkeskarriere som bakerlærling hos Ditlef Martens på Bryggesporen.
Noen år senere; med god erfaring som svenn fra hele Europa, stor suksess i Fosswinkels Gate og rask ekspansjon fra 1893-1929, hadde Ferdinand Brun etablert seg over hele Bergen. Inkludert Øvregaten, rett bak Bryggen.
Ferdinand Brun jobbet til sin død i 1949 og bakeriet ender etterhvert opp i hendene til Gunnar og Martin Alsaker. Brødrene drømmer om ekspansjon og modernisering, og med god støtte bygges nye bakerier i Finnegården og Søstergården på Bryggen i 1984.
Siden da har Bergen og Bryggen kommet til sin rett som en perle i verdens øyne, som vi Bergensere alltid har visst! Fra nært og fjernt kommer tilreisende for å besøke vår flotte by. Og vi ønsker velkommen med skillingsboller, brød og nystekt håndtverk.
Det er jo da ingen tvil om hvorfor vi nå satser på å plassere vårt største og flotteste bakeri nettopp her - Bryggen og Svensgården!
Svensgården kan dateres så langt tilbake som 1476 og vi i Baker Brun, med vår tradisjonelle bakst som daterer tilbake til 1893, skal nå ivareta ærverdigheten av byggene som dannet grunnlaget for handel, historie og liv i byen vår!