
Ostehorn
Ostehorn
Ostehorn som er lette å lage, og som smaker nydelig enten det er til lunsjen eller lørdagskosen!
1 time
Enkelt
12 horn
Fint
Ingredienser
- 9 dl hvetemel
- 50 g gjær
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 65 g margarin
- 2,5 dl melk
- 3 dl vann
Slik gjør du
Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 grader C. Rør inn gjær. Bland godt og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Del deigen i tre. Kjevle ut til runde deiger. Del dem i seks trekanter og rull hver trekant sammen med den bredeste delen først.
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. La dem etterheve i ca 20 min.
Pensle med vispet egg og strø over med revet ost. Stekes på 200 grader C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.
Tips! Ønsker du grovere horn kan du erstatte 4 dl av hvetemelet med sammalt hvete.
Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.