Grovt brød med rug

Grovt brød med rug

Grovt brød med rug smaker godt av rug. gresskarkjerner og honning. Gir deg en ekstra god metthetsfølelse og passer godt til lunsjen. 

4 timer

Enkelt

2 små brød

Ekstra grovt

Ingredienser

Bløtlegging

  • 5 dl vann
  • 150 g sammalt rug, grov
  • 150 g Fibra fullkornshvetemel
  • 200 g sammalt hvete, grov
  • 10 g havrekli

Deig 

  • 200 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 60 g gresskarkjerner
  • 35 g honning
  • 1 pk gjær
  • Vann til pensling
  • Gresskarkjerner til pynt

Slik gjør du 

Bland sammen sammalt rug, fullkornshvetemel, hvetekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter.  (For å få frem ekstra god smak kan du gjerne la denne blandingen stå over natten.)

Grovkutt gresskarkjernene.

Ha i hvetemel, grovkuttede gresskarkjerner, salt, gjær og honning i samme bakebolle og elt deigen godt.

Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt til deigen har blitt dobbelt så stor, ca. 45 minutter.

Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Pensle brødene med vann og rull dem i gresskarkjerner.  Legg brødene i to smurte 1-liters brødformer. Dekk formene med plast, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.

Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter.   Avkjøl på rist.

Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.

Recent Posts

    Recent Comments

    Ingen kommentarer å vise.