
Grovt brød med rug
Grovt brød med rug
Grovt brød med rug smaker godt av rug. gresskarkjerner og honning. Gir deg en ekstra god metthetsfølelse og passer godt til lunsjen.
4 timer
Enkelt
2 små brød
Ekstra grovt
Ingredienser
Bløtlegging
- 5 dl vann
- 150 g sammalt rug, grov
- 150 g Fibra fullkornshvetemel
- 200 g sammalt hvete, grov
- 10 g havrekli
Deig
- 200 g hvetemel
- 2 ts salt
- 60 g gresskarkjerner
- 35 g honning
- 1 pk gjær
- Vann til pensling
- Gresskarkjerner til pynt
Slik gjør du
Bland sammen sammalt rug, fullkornshvetemel, hvetekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter. (For å få frem ekstra god smak kan du gjerne la denne blandingen stå over natten.)
Grovkutt gresskarkjernene.
Ha i hvetemel, grovkuttede gresskarkjerner, salt, gjær og honning i samme bakebolle og elt deigen godt.
Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt til deigen har blitt dobbelt så stor, ca. 45 minutter.
Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Pensle brødene med vann og rull dem i gresskarkjerner. Legg brødene i to smurte 1-liters brødformer. Dekk formene med plast, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.