Eplekake

Eplekake

Saftig og god eplekake – nydelig med vaniljeis!

1,5 time

Enkelt

1 kake

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 4 egg
  • 110 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 3 epler
  • 1,5 t malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 60 g hakkede mandler

Slik gjør du 

Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn hvetemel og bakepulver.  Ha røren i en smurt springform, 24 cm.

Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av kaken. Dryss over kanel, sukker og hakkede mandler.

Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.

Stek brødet midt i ovnen på 225 grader C i ca 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Tips!  For å lage et grovere brytebrød kan du erstatte 3 dl av hvetemelet med sammalt hvete.

Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.

Recent Posts

    Recent Comments

    Ingen kommentarer å vise.