
Eplekake
Eplekake
Saftig og god eplekake – nydelig med vaniljeis!
1,5 time
Enkelt
1 kake
Ingredienser
- 200 g sukker
- 200 g smør
- 4 egg
- 110 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 3 epler
- 1,5 t malt kanel
- 2 ss sukker
- 60 g hakkede mandler
Slik gjør du
Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn hvetemel og bakepulver. Ha røren i en smurt springform, 24 cm.
Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av kaken. Dryss over kanel, sukker og hakkede mandler.
Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader C i ca 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
Tips! For å lage et grovere brytebrød kan du erstatte 3 dl av hvetemelet med sammalt hvete.

Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.