
Bestemors wienerbrød
Bestemors wienerbrød
Nystekte wienerbrød er noe av det beste du kan få. Det er lett å lage varianter – gi fantasien fritt spillerom!
3 timer
Enkelt
ca. 12 stk.
Fint
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1/2 ts kardemomme
- 30 g sukker
- 3 dl melk
- 1 egg
- 2 pk gjær
- 200 g smør som «bakes» inn
Slik gjør du
Bland sammen alle tørre ingredienser. Bland gjæren i lunken melk og ha egg i, bland så sammen med det tørre, kjevle deigen ut til et stort rektangel.
Skjær tynne flak av litt av smøret og fordel på 2/3 av deigen. Brett siste del over og kjevle til smøret er kjevlet inn i deigen. Legg på nye tynne smørflak på 2/3 av deigen igjen og kjevle inn. Gjenta dette til alt smøret er kjevlet inn i deigen, og kjevle den ut til et rektangel.
Strø med sukker og kanel. Rull sammen og skjær opp i deler på 2 cm. La dem heve i ca 20 minutter.
Stekes på midterste rille på 225 grader C i ca 8 minutter. Dekorer med melisglasur og bær når wienerbrødene er avkjølt.
Tips! En variant er å sprøyte vaniljekrem i midten før steking.

Ikke ork til å bake selv? Du får alltid tak i ferske bakervarer hos oss.