Bestemors wienerbrød

Bestemors wienerbrød

Bestemors wienerbrød

Nystekte wienerbrød er noe av det beste du kan få.  Det er lett å lage varianter – gi fantasien fritt spillerom!

3 timer

ca 12 stk

Fint

Enkelt

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 g sukker
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 2 pk gjær
  • 200 g smør som «bakes» inn

Slik gjør du

Bland sammen alle tørre ingredienser.  Bland gjæren i lunken melk og ha egg i,  bland så sammen med det tørre,  Kjevle deigen ut til et stort rektangel.

Skjær tynne flak av litt av smøret og fordel på 2/3 av deigen.  Brett siste del over og kjevle til smøret er kjevlet inn i deigen.  Legg på nye tynne smørflak på 2/3 av deigen igjen og kjevle inn.  Gjenta dette til alt smøret er kjevlet inn i deigen, og kjevle den ut til et rektangel.

Strø med sukker og kanel.  Rull sammen og skjær opp i deler på 2 cm.  La dem heve i ca 20 minutter.

Stekes på midterste rille på 225 grader C i ca 8 minutter.
Dekorer med melisglasur og bær når wienerbrødene er avkjølt.

Tips!  En variant er å sprøyte vaniljekrem i midten før steking.